Ondertekening intentieverklaring samen met en ter ondersteuning van de MAEX

Foto: Gemeente Zoetermeer

Een tiental wethouders uit de arbeids-marktregio’s Haaglanden en Zuid-Holland Centraal, met sociale zaken in hun portefeuille, hebben samen een intentieverklaring ondertekend met en ter ondersteuning van de MAEX.

De MAEX is een digitaal platform waar sociaal ondernemers zichtbaar worden voor overheid, fondsen en bedrijfsleven. Op die manier komen deze initiatieven onder de aandacht van een breder publiek. Dit leidt tot groei van de werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking of anderszins een afstand tot de arbeidsmarkt.

De bestuurders en de MAEX hebben afgesproken om er in ieder geval voor te zorgen dat het komende jaar een honderdtal extra profielen van sociaal ondernemers uit de twee regio’s op het platform zichtbaar worden. In een later stadium zal vervolgens bekeken worden hoe de MAEX een rol kan spelen binnen het gemeentelijk beleid.

De intentieverklaring werd ondertekend door: Rabin Baldewsingh (Den Haag), Taco Kuiper (Zoetermeer), Bob van der Deijl ( Pijnacker-Nootdorp), Stephan Brandligt (Delft), Nanning Mol (Voorschoten), Annemiek de Goede (Midden Delfland), Nadine Stemerdink (Leidschendam-Voorburg), Marga de Goeij- van der Klugt (Westland), Björn Lugthart (Rijswijk), Inge Zweerts de Jong (Wassenaar) en Silvia de Ronde Bresser (MAEX).