Huissleutels voor eerste bewoners van het Nico van der Horstpark

Foto: Ons Doel

Aan de Voorschoterweg verrijst een nieuw wooncomplex: het Nico van der Horstpark, kortweg Nico voor bewoners. Op maandag 23 april en dinsdag 24 april hebben de eerste 50 bewoners van het park de sleutel van hun nieuwe woning gekregen.

Zij komen te wonen in het eerste gebouw dat is opgeleverd. Ons Doel is de verhuurder van deze woningen. Op de nieuwe woonlocatie worden in totaal 100 woningen (deels 1-kamer en deels 3kamerwoningen) gerealiseerd. In juni worden de 50 woningen van de Sleutels opgeleverd en verhuurd.

Nico: een bijzondere samenwerking

Het Nico van der Horstpark is een project van woningcorporaties Ons Doel en de Sleutels en de gemeente Leiden. Hierbij wordt nauw samengewerkt met Stichting Vluchtelingenwerk. Het terrein voor de nieuwe woonlocatie is beschikbaar gesteld door het Hoogheemraadschap.

Mix aan bewoners

Het doel van de partners in dit project was een mix aan bewoners te huisvesten op het Nico van der Horstpark, waaronder mensen met een vluchtelingenachtergrond. Dat is gelukt, er komen zo’n 14 verschillende nationaliteiten te wonen. Vanuit het gemeenschappelijke tuinhuis ‘Bij Nico’, dat midden op het terrein staat, worden er samen met bewoners allerlei activiteiten georganiseerd.

Meer weten?

Kijk op: www.nicovanderhorstpark.nl voor meer informatie over de nieuwe woonlocatie.