Peter van Dalen nieuwe directeur DZB Leiden

Peter van Dalen
Peter van Dalen
Foto: DZB

DZB heeft per 1 juli aanstaande een nieuwe directeur: Peter van Dalen. Hij neemt het stokje over van Michael Tirion, die het afgelopen jaar als interim-directeur de functie heeft waargenomen naast zijn functie van Manager Leerwerkbedrijven.

Peter van Dalen woont in Rotterdam en heeft veel ervaring opgedaan in het sociale (transformatie-) domein. Hij werkte sinds 2013 als directeur/bestuurder bij Stichting IJsselwijs te Rotterdam, een innovatieve sociale onderneming die zich bezighield met welzijn, informatie en advies, activering en vitaliteitsbevordering. Daarmee heeft hij in het kader van de Participatiewet goede resultaten behaald met het aan het werk en/of vrijwilligerswerk helpen van mensen. Van 2008 tot 2013 was hij directeur dienst Stadstoezicht Rotterdam. Hij is voorzitter van het bestuur van Fonds Rotterdam, loket voor het organiseren van financiële middelen voor Rotterdamse maatschappelijke ondernemingen en initiatieven.

Peter van Dalen

Peter van Dalen: “Werk is het beste medicijn. Daar geloof ik in. Samen met de medewerkers van DZB, gemeente Leiden en de partners van DZB wil ik echt het verschil maken voor die mensen die dat nodig hebben. Vanzelfsprekend wil ik me inzetten voor de stevige doorontwikkeling van DZB als betrouwbare partner in Leiden en omgeving. Ik werk vanuit de gedachte: als je kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen. Als bruggenbouwer en initiatiefnemer, met visie en enthousiasme wil ik dit gaan doen. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan”.

Over DZB Leiden

DZB Leiden is onderdeel van de gemeente Leiden en de uitvoeringsorganisatie voor de Participatiewet in de Leidse regio. DZB staat voor ambitie en helpt mensen, waar nodig, goed en snel naar zo regulier mogelijk werk. Het bedrijf is dé brug tussen het bedrijfsleven en de werkzoekende en is continu op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Bij DZB werken zo’n 1200 mensen. Daarnaast komen bij DZB circa 800 mensen per jaar binnen vanuit een uitkering voor een traject naar werk.