Overhandiging rapport ‘Biodivers Leiden Bio Science Park’

Wethouder Dirkse
Wethouder Dirkse
Foto: Gemeente Leiden

Op woensdag 4 juli overhandigde Henri van Middelaar, voorzitter van de kerngroep biodiversiteit, het eerste exemplaar van het adviesrapport ‘Biodivers Leiden Bio Science Park’ aan wethouder Paul Dirkse.

Het rapport bundelt de resultaten van een studie naar de verbetering van biodiversiteit in het Leiden Bio Science Park. Het bevat concrete adviesmaatregelen die zowel van toepassing zijn op de publieke als private gronden in het park. Voorbeelden hiervan zijn de aanleg van natuurvriendelijke oevers, het toepassen van een integraal maaibeheer, de aanleg van faunavoorzieningen, en groene daken en wanden op gebouwen. Doel hiervan is het verbeteren van de biodiversiteit en het compenseren van verlies van natuurwaarden als gevolg van de verdere ontwikkeling. Met als resultaat een fijne en groene leef- en werkomgeving voor gebruikers van het Bio Science Park en een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor nieuwe bedrijven.

Het rapport is geschreven door de kerngroep biodiversiteit in opdracht van de gemeente Leiden. In de kerngroep zijn de belangen vertegenwoordigd vanuit de Leidse milieuorganisaties, de Ondernemersvereniging Bio Science Park, de Universiteit Leiden en de gemeente Leiden. Ook de gemeente Oegstgeest is bij dit project betrokken geweest.