Ons Doel bestaat 100 jaar

Foto:

Op vrijdag 31 augustus viert Ons Doel haar 100-jarig bestaan met een festival. Huurders, netwerkpartners in de stad en (oud)medewerkers zijn uitgenodigd om met elkaar voor elkaar dit jubileum te vieren.

Het parkeerterrein van Ons Doel wordt omgetoverd tot een gezellig festivalterrein. Vanaf 16.00 uur is er een doorlopend programma met muziek, leuke activiteiten en interessante mini-colleges. Burgemeester Lenferink komt de jarige corporatie toespreken.

Honderd jaar geleden op 28 augustus 1918 werd Ons Doel opgericht door leden van de Christelijke Nationale Werkmansbond. Ons Doel wil dit bijzondere jubileum vieren op een manier die past bij ons motto ‘met elkaar voor elkaar’. Het feest moet verbinden en ons op een positieve manier in contact brengen met onze huurders. Daarom brachten we in juni en juli verjaardagsfeestjes en traktaties naar de bewoners toe. Ook het festival hebben we met elkaar vorm gegeven ondersteund door ‘Peen&Ui’. Huurders helpen mee met het programma en verzorgen een deel van de catering. Ons Doel wil geen cadeautjes maar nodigt bezoekers uit om een steentje bij te dragen aan het project Gewoon Wonen, een bijzonder woonproject voor jongeren met een progressieve spierziekte.