Eerste editie Leiden Science Family Day op 6 oktober

Foto: Universiteit Leiden

De eerste editie van de Leiden Science Family Day is op 6 oktober. In het kader van het Weekend van de Wetenschap opent de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen haar deuren. Jong en oud zijn welkom om te komen kijken, luisteren en experimenteren.

Tijdens de Leiden Science Family Day nemen de bezoekers een kijkje achter de schermen van wetenschap en onderwijs. Zo kunnen ze backstage tijdens verschillende Science Experience Tours, bijvoorbeeld om het nieuwe gebouw te leren kennen. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag op het Experimentenplein of tijdens workshops. Tot slot zijn er lezingen, onder andere van spinozawinnaar Michel Orrit en van Vincent Icke. Voor de allerjongsten geeft professor Mathieu Noteborn de speciale kidslezing ‘De tovenaar is zijn kleuren kwijt’.

eerste editie van de Leiden Science Family Day is op 6 oktober.

De Leiden Science Family Day vindt plaats op de Science campus en organiseren we samen met Naturalis Biodiversity Center, Hortus botanicus Leiden, New Scientist en de Leidse instrumentmakers School. Alle informatie over het evenement vindt u op de website van de Leiden Science Family Day.