Werk maken van Circulaire Economie

Foto: Redactie Leiden

In 2050 is de Nederlandse economie volledig circulair. Dat is de nationale doelstelling waar ook de Leidse regio aan bij moet én wil dragen. Gemeente Leiden en Economie071 slaan hiervoor de handen ineen en organiseren een Masterclass Circulaire Economie.

Doelgroepen zijn de ondernemers, overheden en onderwijs- en kennisinstellingen in de Leidse Regio. In vier bijeenkomsten gaan de deelnemers van theorie naar praktijk.

Veel expertise

Yvonne van Delft (Wethouder Economie Gemeente Leiden en initiatiefnemer van de Masterclass): ‘De opgave voor een Circulaire Economie is zo groot dat we elkaar nodig hebben om dit voor elkaar te krijgen. We zetten daarom met verschillende partijen de schouders onder deze uitdaging. Zo levert Universiteit Leiden de inhoudelijke kennis en worden de concrete casussen begeleid door een extern bureau met veel expertise op dit terrein. Ik hoop van harte dat veel bedrijven en organisaties deelnemen.’

Van theorie naar praktijk

De Masterclass bestaat uit vier bijeenkomsten. Naast aandacht voor de theorie gaan deelnemers in de laatste twee bijeenkomsten ook concreet aan de slag. Het theoriedeel wordt verzorgd door de specialisten op dit gebied van het Centrum voor Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden (professor René Kleijn en universitair docent Benjamin Sprecher). De praktijkcasussen worden begeleid door het bedrijf Copper8 dat hier veel ervaring in heeft.

Interesse? Meld je aan!

Deelnemen aan de masterclass is gratis, maar niet vrijblijvend. Van deelnemers wordt verwacht dat zij actief meedoen en eigen kennis en inzichten delen met de andere cursisten. De masterclasses zijn steeds van 14.30 tot 17.30 uur en worden gegeven op: donderdag 8 november (de theorie), dinsdag 27 november (de verdieping), dinsdag 18 december (best practises en aan de slag met je eigen casus), dinsdag 15 januari (afronden eigen casus). Je kunt kiezen voor het volgen van sessie 1 en 2, de sessie 3 en 4 of voor de hele Masterclass. De bijeenkomsten zijn in PLNT, Centrum voor Innovatie en Ondernemerschap, Langegracht 70, 2312 NV Leiden. Elke masterclass wordt afgesloten met een netwerkborrel. Aanmelden kan via www.economie071.nl.