DZB Leiden start campagne vanuit nieuwe merkpositionering

Foto: DZB

DZB Leiden start een campagne, onderdeel van de nieuwe merkpositionering van het re-integratiebedrijf. De campagne moet enerzijds werkgevers stimuleren om sociaal te ondernemen. Anderzijds is het bedoeld om voor werkzoekenden de drempel te verlagen om naar DZB te gaan.

In de campagne worden trotse mensen die via DZB aan het werk zijn gegaan, in de spotlight gezet. Daarnaast wordt de logische verbinding gelegd met hun werkgever.

Peter van Dalen (directeur DZB Leiden) heeft er zin in: “Iedereen die aan het werk wil, is van harte welkom bij DZB. We begeleiden mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zoveel mogelijk naar regulier werk. De doelstelling van de campagne is te zorgen dat ons imago gebaseerd is op wie we zijn en waar we in geloven. We vinden dat iedereen die wil werken, moet kunnen werken. Vanuit die gedachte is onze nieuwe slogan ontstaan: ‘Iedereen werk’. Een wereld waarin iedereen meedoet. Daar zetten we ons voor in. De campagne moet bijdragen aan deze missie.”

Uit een recent imago-onderzoek blijkt dat 75% van de Leidenaren DZB Leiden kent. 84% daarvan kent de rol van DZB als verbinder tussen werkgever en werkzoekenden. Het mag nog bekender worden dat DZB zich heeft ontwikkeld tot een re-integratiebedrijf dat álle mensen die dat nodig hebben, helpt bij het vinden van werk.

Bij de nieuwe merkpositionering hoort een nieuwe visuele lijn. DZB Leiden heeft gekozen voor een verfrissende stijl, met mensen in de hoofdrol en voor de vaste achtergrondkleuren geel en blauw. Kijk op de vernieuwde website dzb.nl

Over DZB Leiden

DZB Leiden is onderdeel van de gemeente Leiden en de uitvoeringsorganisatie voor de Participatiewet in de Leidse regio. DZB staat voor ambitie en helpt mensen, waar nodig, goed en snel naar zo regulier mogelijk werk. Het bedrijf is dé brug tussen het bedrijfsleven en de werkzoekende en is continu op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Bij DZB werken zo’n 1200 mensen. Daarnaast komen bij DZB circa 800 mensen per jaar binnen vanuit een uitkering voor een traject naar werk.