Madurodam Kinderfonds schenkt aan Stichting Move

Foto: Madurodam

Madurodam schenkt via het Madurodam Kinderfonds 15.000 euro aan Stichting Move voor onder andere een project in Leiden. Hiermee ondersteunt de Haagse attractie projecten die kinderen helpen om met kleine daden hun omgeving mooier te maken en verbinding te maken met andere mensen, ongeacht hun achtergrond of leeftijd.

Madurodam ondersteunt met de schenking de samenwerkingsprojecten van Stichting Move waarbij kinderen uit achterstandswijken in Leiden, Delft en Rotterdam samen met studenten uit dezelfde stad, bedenken hoe ze hun wijk kunnen verbeteren. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om een nieuw speelterrein, het helpen van ouderen of de aanpak van zwerfafval in hun wijk. Vervolgens wordt hier een plan voor ontworpen dat zij daarna samen met de studenten uitvoeren. Naast een schenking aan Stichting Move doet het Madurodam Kinderfonds ook nog een schenking aan vijf andere goede doelen in de Regio Den Haag en Delft.

Op advies van college B&W

Het Madurodam Kinderfonds heeft deze projecten geselecteerd na advies van het college van burgemeesters en wethouders van Madurodam, bestaande uit leerlingen van middelbare scholen uit Den Haag en omgeving. Zij bezochten in de afgelopen tijd verschillende organisaties in de regio. Het fonds steunt projecten waarin kinderen leren om zich te verplaatsen in anderen, te luisteren, met elkaar in gesprek te gaan en iets te doen voor de ander. Want door er als kind op kleine schaal voor je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving.

Stichting Move ontvangt schenking voor haar Leidse projecten

Sinds 1952 schenkt Madurodam haar opbrengst, jaarlijks tussen de 600.000 en 700.000 euro, aan goede doelen. Inmiddels heeft Madurodam via het Madurodam Kinderfonds ruim 35 miljoen uitgekeerd aan landelijke projecten en projecten in de regio Den Haag en het Nederlands gedeelte van het Caribisch gebied.

Voor meer informatie: www.Madurodam.nl