148 personages en 2 bevers op rolschaatsen in Hotel Informatie

Foto: Theater Ins Blau

“Gemiddeld bestaat een ruitenwisserleven uit 150.000 wisbewegingen.” Zomaar een feitje. Informatie die we opslaan in ons brein of zo snel mogelijk weer vergeten.

Tegenwoordig kunnen we informatie 24/7 opzoeken via onze smartphones. En ook als we niet actief zoeken, slaat de informatie ons overal om de oren. Wat doet deze overdaad aan informatie met ons? tgECHO laat het zien op donderdag 30 november in Theater Ins Blau met de voorstelling Hotel Informatie.

Klucht

Hotel Informatie is een absurde klucht over de relatie tussen mens en informatie. In een oneindig groot hotel lopen gasten in en uit. Zij doen zich anders voor dan ze zijn en misverstanden zijn aan de orde van de dag. Geheimen worden te vroeg onthuld, intieme details waar niemand op zit te wachten worden gedeeld, kernzaken en nutteloze weetjes raken verward; en zo ontstaat er een grote chaos waarin iedereen steeds verder wegzakt.

tgECHO is een Arnhems toneelgezelschap en bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. In hun voorstellingen tonen ze een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is, als een echo met een ietwat vervormde klank. Anna en Lotte zetten je met hun vervreemdende voorstellingen op scherp en laten je voelen en ervaren wat de consequenties zijn van de maakbare wereld en de pogingen om daarin te overleven.

tgECHO

In samenwerking met Studium Generale Leiden verzorgt tgECHO een kosteloos voor- en naprogramma bij deze voorstelling. Op deze exclusieve Infobesitas-avond zal cognitief psycholoog Guido Band van de Universiteit Leiden te gast zijn. Hij neemt ons mee in ons brein: hoe verwerken wij informatie, en wat doet dat met onze aandacht? Na de voorstelling wordt met behulp van Guido en de actrices van tgECHO besproken hoe de voorstelling onze aandacht heeft gestuurd, en welke informatie wel en niet is blijven hangen. Het voorprogramma start om 19:30 uur in Theater Ins Blau.

Reserveringen: www.theaterinsblau.nl