Afgestudeerde studenten van T.I.M.E. trakteren het publiek op twee bijzondere voorstellingen tijdens Blue Monday

Foto: Theater Ins Blau

Bezoek op maandag 18 december de laatste Blue Monday van 2017 in Theater Ins Blau en krijg twee bijzondere voorstellingen voorgeschoteld. Afgestudeerde studenten van T.I.M.E., de postacademische muziektheateropleiding van het Koninklijke Conservatorium en de Veenfabriek, maakte de voorstellingen ZOG en De jongen die gek werd (van liefde).

De eerste voorstelling is ZOG, van Karlijn Hamer en Mathijs de Valk. ZOG (moedermelk) biedt troost, op zoek naar de geboorte van iets nieuws, op zoek naar hoop. Aanschouw deze poëtische stem-installatie van de winnaars van de Amsterdam Fringe Silver Award 2016 (COLLAPS). In een veld van tientallen kleine speakers bouwen Karlijn Hamer (zang) en Mathijs de Valk (electronica) een één-klanksconcert. Hoeveel kan er met onze perceptie van één klank gebeuren? Kan het monotone leiden tot iets nieuws? De tonen vermenigvuldigen zich als wezens die over deze aarde heen lopen. Elke toon is een leven wat komt en gaat.

De tweede voorstelling is De jongen die gek werd (van liefde) van Marijn Prakke met medewerking van barokzangeres Ai Sakabayashi. Ik heb seks en liefde nooit goed kunnen scheiden. Dat kwam gewoon niet in me op. Niet uit romantische overwegingen. Ik heb romantiek nooit gezien als meer dan een dun laklaagje. Maar liefde als overlevingsstrategie. Ik vind dat nog steeds geen gekke gedachte.

In een ijdele poging samen te vallen met de ander, zoals de ongedeelde mens uit de Griekse mythologie, hult Marijn Prakke zich in drag. Kun je samenvallen met de ander? Is het überhaupt wel verstandig dat te proberen? En, als we dat dan weten, waarom proberen we het dan toch? Aan de hand van Sarah Kane, Henry Purcell en een foto van zichzelf als vijfjarige verkleed als Boy George onderzoekt Marijn Prakke de liefde, en wat het betekent gekend te worden.

Reserveringen: www.theaterinsblau.nl