BETHLEHEM huis van overvloed

Foto: DOMINO

Op zaterdag 16 december is er een bijzonder kerstdiner in Scheltema Leiden aan de Marktsteeg 1. Aanvang 19.00 uur.

Scheltema Leiden presenteert in samenwerking met acteur Wilco Maas, zangkoor Mrs Darcy en theatergroep Domino het muziektheater BETHLEHEM huis van overvloed, in herberg Scheltema . De helft van de beschikbare plaatsen is ter beschikking gesteld aan daklozen, (uitgeprocedeerde) asielzoekers en ambulante zorg van de Gemiva-SVG Groep.

Bethlehem

De naam Bethlehem betekent letterlijk ‘huis van brood’ of ‘huis van overvloed’. Scheltema Leiden wil op de 16e ook een huis van overvloed zijn en dat voor iedereen. Een gezellige warme herberg.

Wilco Maas (Leids acteur) vertelt het kerstverhaal, Mrs Darcy zingt en Domino speelt. Kokkin Karima van Meneerdekok zorgt voor een heerlijk kerstmaal.

Wilco Maas

Wilco Maas speelde onder meer in de speelfilm ‘Lang leve de Koningin’, was acteur bij diverse gezelschappen, zoals Het Arsenaal en is in Leiden ook bekend van het duo Kuiper en Berbée. Ook heeft hij samen met acteur Jaap Metzlar de afgelopen jaren theatrale elementen toegevoegd bij concerten van diverse Leidse koren.

Mrs. Darcy werd opgericht in de zomer van 1995, door leden van het Leidse Studentenkoor Collegium Musicum. Aanvankelijk als kwartet, later werd het ensemble uitgebreid en sinds de zomer van 1999 bestaat het ensemble uit acht vrouwenstemmen.

Pride and prejudice

De naam van het ensemble is ontleend aan het boek ‘Pride and Prejudice’ van de Britse schrijfster Jane Austen. Het repertoire van Mrs. Darcy is zeer divers en beslaat zowel arrangementen van popsongs als spirituals en klassieke werken; daarnaast worden voor het ensemble verschillende composities geschreven door componisten als Daan Verlaan, Hayo Boerema en Elger Niels. Deelname aan een aantal Internationale korenfestivals (Tolosa, Gorizia, Montreux) betekende letterlijk een verbreding van de muzikale horizon.

Domino

Domino is een theatergroep voor acteurs met een beperking en bestaat 23 jaar. Zij repeteert en speelt sinds 2006 in Scheltema Leiden. In dit pand zijn memorabele samenwerkingen ontstaan met PS theater en de Veenfabriek. De groep speelt voor een breed publiek. Ook werkt de groep samen met Scheltema Leiden, de horeca. Hier is Bethlehem een goed voorbeeld van.
Reserveren via [email protected] of 06-50470779.