Expositie: ‘In het Licht van de Godin’

A
A
Foto: Het Leids Wevershuis

Van 20 januari tot en met 11 maart 2018 in Museum het Leids Wevershuis is de expositie: ‘In het Licht van de Godin’ door textielkunstenares Joke Hardenbol, te zien.

“Mijn werk is heel divers en varieert van objecten aan de muur tot kunstenaarsboeken, sieraden, schalen en objecten van papier-maché. Ik werk ook veel met materialen die in Nederland vrij onbekend zijn.”

In haar werk is het thema meestal Godinnen, omdat ze vrouwen ervan bewust wil maken dat goden niet altijd mannen zijn geweest. Lang voor het christendom werden overal ter wereld Godinnen aanbeden.

“Ik werk intuïtief en als ik begin weet ik meestal alleen met welke kleur of welke techniek ik wil beginnen. De rest volgt al werkend. Er komt telkens een kleur of techniek bij of verdwijnt juist weer. Zo bouw ik laag over laag, meestal met gebruik van veel verschillende technieken mijn werk op.”

“Het creëren van kunst maakt mij blij en gelukkig en ik hoop dat die blijdschap en dat geluksgevoel overgebracht worden op de toeschouwer en op degenen die mijn workshops volgen.”

In onze huidige tijd zijn vrouwen weer bezig grip op hun eigen leven te krijgen en krijgen ze ook weer meer te zeggen in de maatschappij. De positie van mannen en vrouwen is nog steeds niet gelijkwaardig, maar misschien kan de kunst een kleine bijdrage leveren door vrouwen bewust te maken van het feit dat het niet altijd zo geweest is dat mannen de wereld regeerden.

Vanaf 20 januari heten wij iedereen van harte welkom om de tentoonstelling te komen bekijken.

Tot en met 14 januari kunt u nog de huidige expositie komen bekijken: ‘Het meisje in jezelf’. Kleding ontworpen, gevilt en gerealiseerd door Innan König-Wever.

AppleMark

Meer informatie: www.weverhuis.nl