Liefde maakt een mens tot mens. Net als haat.

Foto: Theater Ins Blau

Serieus, Romeo en Julia? Die Shakespeare-klassieker van 5 eeuwen geleden? Jazeker! Regisseur Marcus Azzini ging voor Toneelgroep Oostpool op zoek naar nieuwe antwoorden en ontdekkingen in dit klassieke verhaal. Kom deze hedendaagse brutale bewerking bekijken op woensdag 31 januari in Theater Ins Blau en laat je inspireren.

Niemand weet waarom de haat begon. Twee families liggen al decennia met elkaar in de clinch. Deze gepolariseerde wereld dringt door tot in de straten van de stad. Jonge mannen bezwijken onder groepsdruk en zoeken de confrontatie. Beide partijen beweren de vrede te bewaren, maar het is een vrede die met geweld in stand gehouden moet worden. Middenin geweld, testosteron en wraaklust is er een sprankje licht: Romeo en Julia. Twee jonge mensen die met liefde de wereld kunnen veranderen.

Regisseur Marcus Azzini houdt van de ongepolijste schoonheid van deze klassieker over de boven alles uitstijgende krachten: haat en liefde. Zoals Romeo en Julia een antwoord zoeken in hun liefde zoekt Azzini naar nieuwe antwoorden en inzichten. Waar gaat dit stuk dat een onmogelijke liefde toont nu eigenlijk echt over? Waar komt de haat vandaan? En is het naïef om te denken dat we haat met liefde kunnen bestrijden?

Azzini koos voor deze voorstelling voor een spelersgroep vol talent van de toekomst. Dieuwertje Dir en Abe Dijkman zijn de gedroomde Julia en Romeo. De jonge theatermakers Kasper Tarenskeen en Jan Hulst maakten een hedendaagse brutale bewerking met behoud van de prachtige poëzie van het origineel.

Aantrekkelijk en confronterend tegelijk. Mis deze voorstelling niet!

Reserveringen: www.theaterinsblau.nl