Ode aan de kracht van de vrouw

Foto: Theater Ins Blau

Op donderdag 8 februari brengt Jens van Daele’s Burning Bridges de voorstelling Nachthexen I naar Theater Ins Blau. In deze voorstelling versmelten krachtige dans, emotioneel teksttheater en zinderende live muziek tot een beklijvend geheel. Met in het voorprogramma dansers van Balletschool Martha de Rijk, belooft dit een bijzondere avond te worden.

Met NachtHexen I start Van Daele een cyclus over heldinnen uit de wereldgeschiedenis. Binnen het universum van de Russische Nachthexen plaatst Van Daele Jeanne d’Arc in het nu. Tegen wat, wie, hoe en of zou Jeanne d’Arc in onze huidige tijd ten strijde trekken. NachtHexen I is een rechtstreekse ode aan de kracht van de vrouw.

In navolging van het succesvolle Over Onze Vader (2016) en het zeer dansante Tierra (2017) brengt het immer tijdelijke collectief Burning Bridges wederom een stevige theatrale vertelling ten tonele gebracht door een uitgekiend louter vrouwelijke cast van internationale allure.

Puur, energiek en sensitief de snelste weg naar het hart van de toeschouwer zoekende, zoals we van Jens van Daele’s Burning Bridges gewend zijn.

Voorprogramma

Om 20:00 uur trakteren acht dansers van Balletschool Martha de Rijk het publiek op de première van Fem Full. De balletschool uit Hillegom bestaat dit jaar 45 jaar en voor dit jubileum was Merel Cornet, moderne danseres en docente van de balletschool begonnen met het maken van een dans. Geïnspireerd door de workshop die Jens van Daele gaf in de balletschool en Martha de Rijk, die ondanks haar ziekte MS nog steeds dansles geeft, kreeg deze dans het thema Sterke Vrouwen. Buiten Merel bestaat de groep uit amateur dansers van uiteenlopende leeftijden: 13 tot en met 50 jaar. Waardoor je ook heel mooi het verschil in kracht en leeftijd ziet.

Reden genoeg voor dansliefhebbers om bij deze avond op 8 februari in Theater Ins Blau aanwezig te zijn.

Reserveringen: www.theaterinsblau.nl