Muzikaal manifest over elastisch tijdsbesef

Foto: Theater Ins Blau

Bambie is terug en dat werd tijd! Daar gaat deze voorstelling dan ook over. De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd. Kom dit manifest van elastisch tijdsbesef meemaken op donderdag 15 februari in Theater Ins Blau.

Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stil laten staan. Geluksmomenten zijn juist weer vluchtig en ongrijpbaar. Terwijl de klok machinaal de milliseconden wegtikt, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment leef je vanuit het idee van een oneindige tijd, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt, te tellen zijn.

Seconden uitrekken en lichtjaren samenballen, fucken met de tijd in fysieke en muzikale confrontaties tussen lichamen en instrumenten. Dat gaan drie mimers en drie muzikanten doen in Bambie is Back! Een voorstelling over de bemeten eindigheid en de veronderstelde oneindigheid van alles.

Mimetheatergroep Bambie telt al meer dan twintig jaar door met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan.

In Bambie is back! werkt de groep voor het eerst met levende muziek. De Eef van Breen Group was de afgelopen jaren veel in het theater te zien: in Fellini en Borgen van het Noord Nederland Toneel en met de eigen ‘film zonder beeld’ Chapman for president.

Leidse Schouwburg programmeert in Theater Ins Blau

Sommige voorstellingen vallen net buiten de mogelijkheden van Theater Ins Blau, of passen net niet in het programma. Van drie voorstellingen heeft de Leidse Schouwburg gezegd ze toch naar Leiden te willen halen. Die drie voorstellingen zijn wel echte vlakke vloer voorstellingen, vandaar dat de Leidse Schouwburg deze drie in Theater Ins Blau programmeert. Bambie is Back is de eerste voorstelling in deze serie.

Reserveringen: www.theaterinsblau.nl