Museum het Leids Wevershuis de expositie: ‘Tetraëder’

Foto: Museum Het Leids Wevershuis

In plaats van gewoon vlechten, waarbij materialen over en onder elkaar gaan, worden bij ply-split braiding koorden door elkaar getrokken, waardoor samenhang in de werkstukken ontstaat. Deze techniek is de gemeenschappelijke basis van de drie kunstenaars. Elk ontwikkelde en specialiseerde zich in een eigen richting.

Marijke Dekkers

Marijke volgde de Ns opleiding (voor kunstnaaldwerk en handwerktechnieken) en diverse bijscholingen voor o.a. , weven, spinnen en ply-split braiding. Zij gaf jarenlang weeflessen door heel Nederland en schreef diverse artikelen in het blad Weven.

Sinds 2004 vlecht Marijke objecten in de ply-split braiding techniek.

Ze noemt haar objecten “Ruimte voor gedachten”. De rode draad in haar werken is een onzichtbaar vervolgverhaal, als gevolg van de weerkerende vraag: “Wat als…..?” Daaruit ontstaan ideeën voor nieuwe vormen, ordeningen, kleurencombinaties, structuren en garens.

Annie Lavrijssen-de Haan

Via de open weefopleiding bij “de WerkSchuit” te Gouda, diverse workshops en de HBO opleiding monumentale kunst te Arendonk, waarin zij in de hoogste graad afstudeerde, is Annie waar zij nu is. Ze is niet iemand van verkwistingen en zal altijd streven om gebruikte materialen te verwerken. Annie’s creaties bevatten diverse technieken. Veel van haar werk bestaat uit toegepaste textielkunst.

Marina L. van Dobben de Bruyn

De kleurrijke dubbelweefsels van Marina worden gekenmerkt door hun grote dieptewerking. Haar nieuwe uitdaging is om dit ook in zwart-wit te bereiken, maar af en toe kan ze het toch niet laten om kleur te gebruiken. Ze blijft haar abstracte vormentaal gebruiken met af en toe een vleugje herkenbaarheid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ze wordt daarbij geholpen door haar bouwkundige achtergrond aangevuld door de 3 jarige Open Weefopleiding in Gouda o.l.v. Marijke Dekkers in de jaren negentig.

Vanaf zaterdag 17 maart (13.00 uur) is iedereen van harte welkom om de tentoonstelling te komen bekijken. Tijdens de expositie zal elk weekend en op afspraak één van de kunstenaars aanwezig zijn. Tot en met 11 maart, met uitzondering van 10 maart, kunt u nog de huidige expositie komen bekijken: ‘in het Licht van de Godin’ door textielkunstenares Joke Hardenbol.

Meer informatie: