Jongerenvoorstelling Bloedlink in Theater Ins Blau

Foto: Theater Ins Blau

Op woensdag 14 maart staat de jongerenvoorstelling Bloedlink in Theater Ins Blau. Deze humoristische, rauwe en muzikale ‘coming of age’ voorstelling van NTjong/Het Nationale Theater in samenwerking met DOX gaat over hoe je doet en wie je eigenlijk bent.

In een probleemklas heeft een lerares haar leerlingen totaal niet in de hand. Dan vindt ze een pistool in één van de schooltassen. Er ontstaat een broeierige sfeer in de klas waarbij de leerlingen en lerares tegenover elkaar komen te staan. Heftige discussies worden gevoerd over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk belangrijk is in je leven.

So you think you can teach me..

Met Bloedlink onderzoekt regisseur Casper Vandeputte de vrijheid in denken en het krijgen en behouden van je plek in groep met botsende culturen en waarheden. De makers laten zich inspireren door research en inspiratiebronnen als de Franse film Entre les Murs en de Berlijnse theaterhit Verrücktes Blut.

Casper VandePutte

De talentvolle schrijver en regisseur Casper Vandeputte maakt energieke, humorvolle en eerlijke voorstellingen over soms zware inhoudelijke thema’s. In Bloedlink duikt hij met een groep multi-getalende spelers, dansers en performers in de wereld van de middelbare school. Bij NTjong maakte hij eerder de festivalhit The Summer of ’96 en de ontroerende monoloog Titus. Voor de voorstelling Bloedlink werkt hij samen met DOX.

Na de succesvolle Lord of the Flies, is Bloedlink de tweede voorstelling in een muzikale en energieke ‘coming of age’ – reeks voor jongeren. Verhalen over kantelpunten, grote gebeurtenissen die je horizon verbreden en die je dwingen om stelling te nemen.

Een actuele voorstelling die je zeker gezien moet hebben.

Reserveringen: www.theaterinsblau.nl

Reacties

article
11316
Jongerenvoorstelling Bloedlink in Theater Ins Blau
Op woensdag 14 maart staat de jongerenvoorstelling Bloedlink in Theater Ins Blau. Deze humoristische, rauwe
https://leiden.nieuws.nl/cultuur/11316/jongerenvoorstelling-bloedlink-theater-ins-blau/
2018-03-09T15:54:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/193/2018/03/09155415/bloedlink.jpg.png
Cultuur, Nieuws