DansClick 19: ontdek én ontmoet de nieuwste generatie dansmakers

Foto: Theater Ins Blau

Dansliefhebbers kunnen donderdag 15 maart hun hart ophalen in Theater Ins Blau. Maar liefst drie getalenteerde choreografen presenteren hun bekroonde werk tijdens DansClick 19.

Met DansClick biedt Korzo Producties het publiek een prachtige kennismaking met de nieuwste generatie dansmakers. Het multiple-bill programma wordt omlijst door introducerende videoportretten en een Après Dans waarbij het publiek onder het genot van een drankje na kan praten met de choreografen en dansers.
Tijdens de 19e editie van DansClick presenteert Korzo de getalenteerde choreograaf Ryan Djojokarso en de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2017: Astrid Boons en Sabine Molenaar.

Rhizoma – Astrid Boons / Korzo Producties en Nederlands Dans Theater

Astrid Boons (1988) maakte in 2016 grote indruk met het intense duet Rhizoma. In flitsen van scheiding, onvolledigheid, invloeden en zintuiglijke interactie nemen twee dansers ons mee door een continue stroom van gelaagde transformaties.

That’s it – Sabine Molenaar / Dansman en Workspace Brussels

Sabine Molenaar (1985) verraste in 2013 als choreografe met de solo That’s it, die diverse prijzen won. Sabine zwerft door verschillende lagen van de realiteit. Ze transformeert in allerlei verleidelijke gedaantes, totdat blijkt dat niets is wat het lijkt.

On Hold – Ryan Djojokarso / Korzo Producties en Nederlands Dans Theater

Ryan (1983) verraste de afgelopen jaren met een reeks duetten over een jong, ongetrouwd koppel. On Hold is het derde deel uit de reeks: een wanhopige, maar liefdevolle poging om opnieuw tot elkaar door te dringen. Met een fysieke theatraliteit en een vleug humor weet Ryan herkenbare beslommeringen in dans te vertalen.

Korzo Producties is één van Nederlands grootste dansproducenten voor jonge en toonaangevende choreografen. Al 30 jaar is het een naam die verbonden is aan de nieuwste generatie dansmakers en aan initiatieven die de Nederlandse dans van een nieuwe impuls voorzien.

Reserveringen: www.theaterinsblau.nl

Reacties

article
11322
DansClick 19: ontdek én ontmoet de nieuwste generatie dansmakers
Dansliefhebbers kunnen donderdag 15 maart hun hart ophalen in Theater Ins Blau. Maar liefst drie
https://leiden.nieuws.nl/cultuur/11322/dansclick-19-ontdek-en-ontmoet-nieuwste-generatie-dansmakers/
2018-03-09T16:04:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/193/2018/03/09160336/Rhizoma-AstridBoons-KorzoNDT_fotoRobertBenschop6927732.jpg
Cultuur, Nieuws