Eigenzinnig beeldend theater vol onverwachte wendingen

Foto: Theater Ins Blau

Banaan en Oestermes is een voorstelling waarin niet mensen, maar hun spullen de hoofdrol vervullen. Hotel Modern laat op dinsdag 20 maart een museum van karton verrijssen in Theater Ins Blau, waarin vanalles wat de mensheid produceert wordt tentoongesteld.

Drie op hol geslagen suppoosten zijn verwoed bezig de gigantische berg spullen te groeperen en categoriseren. Ze maken daarbij fascinerende stillevens, ontdekken het verband tussen bloemkolen, schedels en badsponsjes, ze persen poëzie uit een fles wc-eend en arrangeren een ontmoeting tussen een ballon en een cactus. Het is een duizelingwekkende zoektocht naar steeds nieuwe beeldengroepen. Het publiek surft mee op een woeste beeldenstroom, op weg naar de kolkende bronnen van menselijke intelligentie en creativiteit.

Hotel Modern werd opgericht door actrices Pauline Kalker en Arlène Hoornweg en beeldend kunstenaar Herman Helle. Zij smeden toneel, beeldende kunst, muziek, film, mime en poppenspel samen tot vernieuwende, toegankelijke en eigenzinnige voorstellingen vol verbeeldingskracht.

Hotel Modern maakt zowel vrolijk als aangrijpend werk. Met Banaan en Oestermes brengen zij ongepolijst en eigenzinnig beeldend theater vol onverwachte wendingen en associatieve vrolijkheid.

Reserveringen: www.theaterinsblau.nl

Reacties

article
11345
Eigenzinnig beeldend theater vol onverwachte wendingen
Banaan en Oestermes is een voorstelling waarin niet mensen, maar hun spullen de hoofdrol vervullen.
https://leiden.nieuws.nl/cultuur/11345/eigenzinnig-beeldend-theater-onverwachte-wendingen/
2018-03-12T19:03:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/193/2018/03/12190320/FotokleinBasczerwinski7781.jpg
Cultuur, Nieuws