5e Festival Band Talent Leiden in Gebr. De Nobel

Foto: Stichting Band Talent Leiden

Donderdagavond 29 maart 2018, 19.30-24.00 uur, vindt in popcentrum Gebr. De Nobel voor de vijfde keer het Band Talent Leiden festival plaats.

Acht jonge bands uit de regio Leiden, met muzikanten van gemiddeld maximaal 18 jaar, presenteren zich op dit gratis toegankelijke festival in een professionele popzaal aan het publiek.

Net zoals vorig jaar vindt het festival plaats in de grote zaal van Geb. de Nobel! Deze unieke kans is 29 maart (de dag vóór Goede Vrijdag) weggelegd voor de volgende bands (in alfabetische volgorde):

  • Ace Of Spades
  • Christopher’s Soul
  • Fierce ‘n’ Fire
  • Five Miles
  • Head First
  • Mixed Company
  • Panix
  • Tobacco Flavoured Kisses

De bands die op het festival spelen zijn geselecteerd in twee voorrondes. Daarbij zijn de bands niet alleen beoordeeld op hun huidige prestaties en kwaliteiten, maar vooral op hun mogelijkheden om als band te groeien. Op het Band Talent Leiden festival kunnen de bands in de grote zaal van popcentrum Gebr. De Nobel laten zien hoe ze deze verwachtingen waar gaan maken. Ook dit jaar worden professionele geluidsopnames gemaakt van de bands. Daarnaast krijgen de deelnemende bands van Band Talent Leiden een videoclip van één van de nummers die ze spelen op het festival. De clips worden gemaakt door studenten van ROC Leiden.

De toegang tot het festival in Gebr. De Nobel (www.gebrdenobel.nl) is gratis.

Over Band Talent

De Stichting Band Talent Leiden (http://bandtalentleiden.nl) is een initiatief van een aantal muziekliefhebbers, die een platform willen bieden aan talentvolle jonge muzikanten uit de Leidse regio. Met behulp van Band Talent Leiden leren zij zichzelf te presenteren en verder te ontwikkelen. De activiteiten van Band Talent Leiden bestaan niet alleen uit het organiseren van een jaarlijks festival. Afgelopen jaren heeft Band Talent er ook voor gezorgd dat bands konden spelen op evenementen als Leiden Culinair, Werfpop en op 3 oktober. Meer informatie over de bands die spelen op donderdag 29 maart 2018 is te vinden op de website van Band Talen Leiden www.bandtalentleiden.nl .