Nieuwe kleinkunsttalenten maken vlieguren in Theater Ins Blau

Foto: Theater Ins Blau

Het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteert de halve finalisten van 2018! Deze nieuwe kleinkunsttalenten gaan met hun zelfgeschreven programma’s op try-out tournee. Vlieguren maken, bijschrijven, schrappen, ontwikkelen en zo nu en dan spreekwoordelijk op je bek gaan.

Alles om straks goed voorbereid de Halve Finales te kunnen spelen. Wie weet tref je op 29 maart al de winnaar van de AKF Sonneveldprijs 2018 in Theater Ins Blau.

Deze avond zullen drie acts zich van hun beste kant laten zien. Zo kun je Glodi Lugungu verwachten met zijn voorstelling Een lange weg; een persoonlijk verhaal over afkomst, opvoeding, volwassen worden en familie. Glodi vertelt over zijn leven met een flinke dosis zelfspot en zijn moeder als stralend middelpunt. Glodi is een eigenwijze, optimistische, boeiende verhalenverteller met grote plannen voor de toekomst.

Michel & Tim gooien het over een heel andere boeg. In Wegens Succes Gestopt serveren Tim Niehe en Michel Doodeman talloze absurdistische, snelle sketches over gekke types op een bedje van menselijk onvermogen. Een voorstelling over identiteit, verandering en Gerri Eickhof.

Tot slot is daar Sanneke van der Meulen. In haar muzikale cabaretvoorstelling Angstzweet, gaat Sanneke de strijd aan met al haar angsten.

Het AKF richt zich op kleinkunst in de breedste zin van het woord. Er is ruimte voor cabaret, muziektheater, poëzie en het Nederlandstalige theaterlied. Dat het festival een succesvolle kweekvijver voor kleinkunst- en cabarettalenten kan zijn, is inmiddels wel bewezen. Onder meer Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Pieter Derks, Louise Korthals, Eva Crutzen en Yentl en de Boer waren finalist tijdens eerdere edities.

Kom een avond lekker lachen in Ins Blau en ontdek als eerste hét talent van de toekomst.

Reserveringen: www.theaterinsblau.nl