Museum De Lakenhal presenteert 24e Kunstroute Leiden

Foto: Museum De Lakenhal

Op zaterdag 22 en zondag 23 september 2018 staat Leiden weer in het teken van de jaarlijkse Kunstroute. Voor de 24e keer krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen bij professionele kunstenaars. Museum De Lakenhal biedt daarmee een podium aan beeldende kunst in alle soorten en maten; van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van beeldhouwwerken tot innovatieve kunst.

Museum De Lakenhal organiseert de Kunstroute om Leidse kunstenaars de gelegenheid te geven zich te presenteren aan een groot publiek. Jaarlijks komen er circa 5.000 mensen op af uit stad en regio, en zelfs van ver daarbuiten. De meer dan 120 open ateliers, galeries en kunstenaarsinitiatieven vormen een levendige, laagdrempelige, omgeving waar jong en oud van kunst kan genieten. Het is ieder jaar weer een bijzondere ervaring om in de ateliers het werkproces van de kunstenaars direct te kunnen volgen. De Kunstroute biedt daarnaast een unieke gelegenheid om in het atelier direct werk van de betrokken kunstenaars aan te kopen.

Startpunt

Old School (Pieterskerkhof 4A, Leiden) is dit jaar de centrale locatie van de route. Gedurende het kunstrouteweekend worden hier de gratis routegids en aanvullende informatie verstrekt. De deelnemende locaties zijn op beide dagen tussen 12.00 en 18.00 uur te bezichtigen. Alle deelnemers staan vanaf 15 juni 2018 op kunstrouteleiden.nl vermeld.

Hermine van Bers Kunstprijs

Tijdens de opening van de Kunstroute wordt de Hermine van Bers Kunstprijs uitgereikt, de tweejaarlijkse prijs voor getalenteerde kunstenaars onder de 36 jaar. Deze keer zijn Robbert Pauwels, Alexandra Hunts en Dimitar Genchev geselecteerd door een deskundige jury. Het werk van de genomineerden wordt tijdens het weekend getoond bij Old School.