Een stoere drieling op avontuur in Theater Ins Blau

Foto: Theater ins Blau

Jonge theaterbezoekers kunnen op zaterdag 26 mei op avontuur in Theater Ins Blau. De voorstelling Drie van BonteHond / Maas Theater en Dans, over drie broertjes die op reis gaan met de trein, is die middag tweemaal te zien in Theater Ins Blau. Drie is een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn.

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders.

Drie is een ode aan de in 2015 overleden regisseur Matthijs Rümke. Hij maakte de voorstelling in 2002 en speelde zelf ook mee. De pers schreef toen: “Je zou iedere kleuter gunnen dat dit zijn of haar eerste toneelvoorstelling was. (…) Het verhaal is eenvoudig, vertederend en perfect in balans. Een juweeltje” (NRC). De remake, geregisseerd door Dorien Folkers, die te zien is in Theater Ins Blau, kreeg ook al vele lovende recensies. De Theaterkrant beloonde het stuk met 4 sterren: “Drie is een pareltje. (…) Ze schakelen intuïtief, timen hun tekst magisch met elkaar en de muziek. En dan ontstaat er iets zeldzaams. Iets meeslepends dat recht het hart ingaat”.

Na afloop van de voorstelling kan je in de foyer op de foto als Jonas, Johan of Jacob. Dankzij het speciale fotobord lijkt het net of je zelf ook mee bent op avontuur.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl