Museum De Lakenhal exclusief geopend tijdens Dag van de Bouw

De nieuwbouw van Museum De Lakenhal
De nieuwbouw van Museum De Lakenhal
Foto: Museum De Lakenhal / Buro JP

Museum De Lakenhal is tijdens de Dag van de Bouw, op zaterdag 2 juni, exclusief geopend voor publiek. Iedereen die nieuwsgierig is naar de stand van zaken wat betreft de restauratie en uitbreiding is welkom een kijkje te komen nemen op de bouwplaats. Er worden rondleidingen gegeven en er is een informatiestand.

Tijdens de Dag van de Bouw zijn op plekken in heel Nederland bouwplaatsen te bezoeken en is het mogelijk een kijkje nemen op plekken waarvan normaal gesproken de deuren gesloten blijven. Net als vorig jaar biedt Museum De Lakenhal een blik achter de schermen van de restauratie en uitbreiding.

Het voorplein van Museum De Lakenhal

Rondleidingen

Er worden rondleidingen gegeven door de nieuwe tentoonstellingszalen, het voorplein en een gedeelte van het gerestaureerde museumgebouw. Aanmelden is niet nodig (vol = vol) en toegang is gratis. Bezoekers kunnen met eigen ogen het muizentandverband zien waarin de gevel gemetseld is en de schaaldaken bewonderen die het plafond van de tentoonstellingszalen vormen. Ook de gerestaureerde voorgevel is te zien.

De grootste van de twee nieuwe tentoonstellingszalen van Museum De Lakenhal

Restauratie en uitbreiding

Bouwcombinatie Nieuw Laecken, bestaande uit IBB Kondor en Koninklijke Woudenberg, voert de bouwwerkzaamheden uit in samenwerking met Homij Installatietechniek. Architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven uit Rotterdam tekent voor de nieuwbouw en Julian Harrap Architecten uit Londen is verantwoordelijk voor de restauratie van het monumentale museumgebouw.

Het metselwerk in muizentandverband
De nieuwbouw van Museum De Lakenhal