Boekpresentatie Dorothée Albers

Foto:

Op woensdag 5 september presenteert Dorothée Albers om 17.00 uur haar romandebuut Zeemansgraf voor een kort verhaal bij Van Stockum Boekverkopers Leiden. Albers leest een passage voor en signeert na afloop haar boek.

Drie generaties, drie musici. Moeder, zoon en kleindochter ontmoeten elkaar nooit in deze geraffineerde roman, maar alle drie geven ze alles voor de muziek en stellen de hoogste eisen aan zichzelf. Oefenen, oefenen, oefenen, het kan altijd beter. Wat Jet, Jurre en Fine verbindt is hun talent. Hoe komt het dat talent behalve een gave ook een kwelling kan zijn? Vaak lijkt het erop dat zo’n bijzondere eigenschap de liefde en het gewone leven in de weg staat.

Dorothée Albers (Vlijmen, 1966) studeerde Franse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, en was aansluitend vijftien jaar werkzaam in de culturele sector, onder andere bij de NOS. Ze volgde daarna een opleiding aan de Schrijversvakschool. Sinds 2011 werkt Albers als docent en trainer creatief schrijven en als schrijfcoach. Zeemansgraf voor een kort verhaal is haar literaire debuut.

  • Datum: Woensdag 5 september 2018
  • Tijd: 17.00 – 18.00 uur
  • Locatie: Van Stockum Boekverkopers, Breestraat 113, 2311 CL, Leiden
  • Toegang: Gratis
  • Aanmelden: [email protected]