LAFV-Clubtentoonstelling: Het Groen in de Stad

Foto: LAFV / Henk-Jan Hoogenberk

Terwijl de blaadjes langzaam geel worden, presenteert de LAFV haar clubtentoonstelling Het Groen in de Stad. Het thema sluit aan bij het project De Groene Stad van de gemeente Leiden, waarin wordt gewerkt aan een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving.

De expositie is van 29 september t/m 26 november 2018 te zien bij BplusC, bibliotheeklocatie Stevenshof.

De clubleden werden aangemoedigd om op zoek te gaan naar de groene ingrediënten van de stad. Als extra stimulans waren er maar liefst 3 prijzen te winnen. Alle fotografen zijn met hun eigen visie en fotografisch talent aan de slag gegaan. Hierdoor is een verscheidenheid aan invalshoeken ontstaan, die in de tentoonstelling is terug te zien.

Zomers groen spat van de beelden af. We zien weelderige parken, omzoomde grachten en singels, stukjes van de Hortus en particuliere stoeptuinen, maar ook minder pittoreske plekken waar men toch voor wat groen heeft gezorgd of de natuur zelf zijn weg heeft gevonden. Enkele fotografen hebben de groene stadsranden opgezocht.

De tentoonstelling wordt op zaterdag 29 september officieel geopend door wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte, Martine Leewis. Bij de opening worden tevens de prijswinnaars bekend gemaakt.

Het Groen in de Stad – Clubexpositie LAFV 2018

  • 29 september t/m 26 november 2018
  • BplusC, bibliotheeklocatie Stevenshof
  • Trix Terwindtstraat 6, Leiden