Theater Ins Blau wordt verbouwd voor voorstelling Muur

Foto: Theater Ins Blau

Op 26 en 27 september staat er iets bijzonders te gebeuren! De voorstelling Muur van Floor van Leeuwen, Veemhouse for Performance en TENT Circustheaterproducties komt naar Leiden. Om deze bewegingsvoorstelling in Theater Ins Blau mogelijk te maken, moet de theaterzaal een flinke verbouwing ondergaan.

In de eerste voorstelling van theatermaakster Floor van Leeuwen (o.a. Schwalbe) bewegen 16 performers gedurende 2 uur naar de achterwand van het theater toe.

Met lichte tred, doch vastberaden. De spelersgroep van Muur bestaat uit mimespelers, acrobaten en enthousiastelingen zonder specifieke fysieke opleiding. Sommigen zijn jong, anderen een flink pak ouder. Weer anderen zweven daar ergens tussenin. Elke performer rent, stapt en springt in een eigen tempo, maar doet dat vooral samen met de anderen – in een collectief ritme, als één deinend lichaam. Onderweg ontspint zich een meerstemmig gesprek tussen mens en muur. Wij, het publiek, kijken naar de muur en de ruggen van de spelers. We horen het ritme van hun voeten. We voelen de energie van de groep. Dan wild, dan weer kalm, maar altijd met diezelfde vastberadenheid.

Muur is niet zozeer een tragische metafoor voor de kleinheid van de mens als wel een gezamenlijke poging om hoopvol te zijn in het licht van wat ons moedeloos dreigt te maken.

Kaartverkoop via: www.theaterinsblau.nl.