Optimistische comedy over onbeteugelde levensdrift

Foto: Theater Ins Blau

In de dancing docu-comedy Moeder Mag Niet Dood van MINOUX heeft moeder Jopie zich voorgenomen om niet dood te gaan. Dochter Minou heeft beloofd haar daarbij te helpen. Ze is alleen vergeten wanneer. Wat zijn de consequenties van moeders ongebreidelde levenslust voor de overtuigingen van de dochter? Het antwoord daarop is op 28 september te zien in Theater Ins Blau.

Moeder danst en leert ons de rituelen van haar levensdrift. Begin de dag met lege darmen. Met volle darmen kun je niet denken. Zorg tenminste voor 1 levende plant. En zing iedere dag voor iemand die je bent vergeten. Dochter gaat ondertussen opzoek naar het punt waarop de belofte ooit is gedaan. “Nooit opgeven Minoutje, al beginnen de ratten te knagen aan je teennagels, dan heb je altijd nog je fris gemoed.”

Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Als broodnodig tegengeluid bij het maatschappelijke debat over ouderen dat vaak gericht is op aftakeling, ontbrekende zorg en het georganiseerde levenseinde. Een ontroerende en optimistische voorstelling voor iedereen met onbeteugelde levensdrift of met gebrek daaraan. De voorstelling heeft de mogelijkheid uit te monden in een levensverlengende dansavond voor iedereen. DJ aanwezig!

MINOUX is het splinternieuwe gezelschap van theatermaker Minou Bosua, voorheen de helft van
cabaretduo de De Bloeiende Maagden. Minou Bosua maakt theater dat raakt, omdat ze op een dwarse en volstrekt eigenzinnige manier van onze herkenbare levensworstelingen, pakkende verhalen en verrassende beelden maakt. Dit seizoen presenteert Minoux Moeder Mag Niet Dood, het eerste deel van het drieluik Moeder, Vader en De Kinderen . Een trilogie over de rijke, geheimzinnige en vaak gesloten structuren van het gezin.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl