Topdansers delen levensverhaal in imponerende, intieme voorstelling

Foto: Theater Ins Blau

Na de première eerder dit jaar in Den Haag en festivals in Beijing en St. Petersburg is SOUL #2 Performers op 16 oktober te zien in Theater Ins Blau. Het is de tweede voorstelling uit de openhartige SOUL-serie; een multidisciplinair vierluik waarmee choreografenduo Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud steeds vanuit een nieuw perspectief de menselijke ziel blootlegt.

SOUL #2 Performers – de mens achter de danser

Dansers zijn magiërs die spelen met tijd, ruimte en emoties. Met hun lichaam zijn ze in staat tot prestaties die niet onderdoen voor die van een topatleet. We veronderstellen wel eens dat ze wezenlijk ánders zijn dan wij, het publiek in het pluche. In het imponerende en tegelijkertijd intieme SOUL #2 Performers lichten choreografen Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud de dans en dansers van hun voetstuk, zónder de kunst met een grote K voor de ogen van het publiek uiteen te laten spatten. Wat begint als een zoektocht van de choreografen naar de ziel van hun dansers, mondt tijdens de voorstelling uit in een verbond tussen de artiesten en hun publiek.

Het publiek krijgt tijdens SOUL #2 Performers een zeer persoonlijke blik in de binnenwereld van zes top-performers die afkomstig zijn uit verschillende dansgeneraties. Ze delen hun verhalen in zowel dans als tekst. Onder hen zijn onder andere David Krugel (voormalig Nederlands Dans Theater 3) en Claire Hermans (genomineerde Piket Kunstprijzen 2017).

SOUL-serie – nieuw hoofdstuk in avontuurlijk oeuvre

Met de – onafhankelijk van elkaar te bekijken – voorstellingen uit de SOUL-serie bouwen Meyer en Chaffaud aan een nieuw hoofdstuk binnen hun avontuurlijke oeuvre. Tijdens SOUL #1 Audience ging de vierde wand – de grens tussen het danspodium en publiek- in rook op, wat leidde tot lovende kritieken en publieksreacties. In SOUL #2 Performers vindt de toenadering tussen de performers en de bezoeker plaats door de focus op de binnenwereld van de dansers te leggen.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl