Dualistische dansvoorstelling over levensechte, langdurige relaties

Foto: Theater Ins Blau

Ook dit seizoen is Jelena Kostic weer in ons theater te zien met een prachtige dansvoorstelling. Op vrijdag 9 november komt zijn met (UN)BOUND naar Theater Ins Blau. In deze voorstelling onderzoekt zij wat het betekent om echt dichtbij te komen.

In (UN)BOUND zien we drie professionele, jonge dansers en een oudere niet-professionele beweegster. Ouderdom en jeugdigheid naast elkaar op het podium. Een viertal te midden van verbondenheid en afkeer. Hun liefde voor elkaar blijkt net zo sterk als de weerstand. Als je iemand niet vertrouwd, kun je ook niet echt ruzie maken.

Veelzijdig componiste en geluidskunstenaar Dyane Donck maakte de soundtrack en het inventieve decor ontwerp is van de prijzen winnende Niek Kortekaas (o.a. Ann Van den Broek, Ro Theater). Repetitor/dramaturg Thomas Falk en dramaturge Lou Cope zijn Jelena’s vaste kritische sparringpartners. De rij is compleet met kostuumontwerpers Biljana Grgur (o.a. Nationaal Theater Belgrado) en Jolanda Hendriks.

Jelena Kostic

Sinds zij in 2008 voor het eerst begon met het maken van theatrale dansvoorstellingen, bouwt Nederlands-Servische choreografe Jelena Kostić zorgvuldig aan een kritisch, sociaal-maatschappelijke geladen repertoire. Werkend met aangrijpende motieven zoals vervreemding en geborgenheid, kuddegedrag, eigenbelang en opoffering, uitsluiting en omarming, observeert Kostić menselijk gedrag in al zijn facetten. Haar dansers transformeren zich in filmische karakters, ondergedompeld in hun rol als acteurs. Op het podium ondergaan ze tegenstrijdige emoties, waarmee ze het publiek in hun strijd en uit hun comfort zone trekken. In Kostić eigen woorden: ‘In plaats van bewegingen en passen, geef ik mijn dansers personages.’

Reserveringen www.theaterinsblau.nl