Energieke jeugdvoorstelling over legendarische vliegreis

Nederland Alkmaar 18 april 2018.
Unieke Zaken speelt: De Vliegende Gek.
Foto: Jan Boeve
Nederland Alkmaar 18 april 2018. Unieke Zaken speelt: De Vliegende Gek. Foto: Jan Boeve
Foto: Theater Ins Blau

Op 17 november brengt Unieke Zaken het Theater Ins Blau-publiek terug naar het jaar 1927. Het bruisende theateravontuur De Vliegende Gek is gebaseerd op de allereerste non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan van New York naar Parijs: de legendarische vliegreis van Charles Lindbergh.

1927. De televisie bestaat nog niet en de auto is nog maar net bedacht. De vliegtuigen zijn onbetrouwbaar en storten vaak neer. Maar dan is er een jonge piloot, Charles Lindbergh – bijgenaamd De Vliegende Gek – die iets wil doen wat nog nooit iemand deed. Hij wil in zijn eentje zonder te stoppen, van New York naar Parijs vliegen. In een piepklein vliegtuig met duizenden liters benzine, twee boterhammen en een fles water, stijgt hij op. De hele wereld houdt de adem in… redt hij het of redt hij het niet?

De Vliegende Gek is een waagstuk waarin twee spelers deze uitzinnige tijd met schaalmodellen, pruiken, petten, snorren, poppen, stomme film en swingende muziek opnieuw tot leven brengen.

Unieke Zaken maakt theater voor iedereen die jong is of zich jong voelt. Het zijn eigenzinnige producties met een eigen stijl: een energieke mix van beweging, beeld, muziek, poppen en tekst waarmee ze hun publiek prikkelen, laten lachen, verbazen en ontroeren.

Een unieke jeugdvoorstelling die je niet mag missen.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl