De schijnbare nutteloosheid van een druppel op een Gloeiende Plaat

Foto: Theater Ins Blau

Pieter Jouke is niet meer weg te denken uit Theater Ins Blau! Stond hij hier vorig seizoen met Dingen Die Ik Dacht en De Staat van Verwarring, op 24 november a.s. is hij te zien met de Try-Out van zijn nieuwste voorstelling Gloeiende Plaat. Een ode aan de beperking van de mens.

In Gloeiende Plaat neemt Pieter Jouke verantwoordelijkheid. Hij zat even in het oog van de orkaan, maar nu is hij er weer. Voordat hij ook maar denkt aan het verbeteren van de wereld, wil hij die (wereld) eerst begrijpen. Dat doet hij door vragen op te werpen. En jij mag daarop antwoorden. Maar je mag je ook verbazen over wat er omgaat in het hoofd van deze wereldbestormer.
Nooit heeft hij slechts één gedachte tegelijk. Tijdens het rennen van marathons, het beoefenen van de krijgskunst Krav Maga, het schrijven van boeken, columns en voorstellingen; altijd zijn er die gedachtespinsels, ideeën, invallen, overpeinzingen in dat overkokende brein. Ze zijn niet meer tegen te houden, ze knallen eruit in deze voorstelling. Alsof er nog een horde Pieter Joukes rondrent in zijn hoofd. Hij is talig, interactief, keihard en goudeerlijk. Hou je vast. En hem.

Pieter Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op de buis bij het one-liners gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’ Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s o.a. ‘De Taalstaat’ en ‘Zondag met Lubach’. Hij was te zien bij CQC, De slimste mens, Koppensnellers, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. Jouke is initiatiefnemer van de Humormarathon voor CliniClowns en is één van de drie breinen achter Buro renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

Zet je schrap en kom naar deze leuke voorstelling die zo persoonlijk is dat het weer universeel genoeg is voor iedereen om zich er in te herkennen.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl