Ontdek talentvolle dansmakers tijdens DansClick 20

Foto: Theater Ins Blau

Tijdens de 20e jubileumeditie van DansClick laat Korzo het publiek op ludieke wijze kennismaken met de nieuwste generatie talentvolle dansmakers.

Met DansCllick tonen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2018, Antonin Comestaz, Fernando Troya en Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter, hun werk. Op 8 december wordt het in Theater Ins Blau genieten van de drie voorstellingen: Ü. , Essential Rights en ENGEL.

Ü. (duet) – Antonin Comestaz

Het werk van de in Nederland wonende Fransman Antonin Comestaz getuigt van een groot gevoel voor dynamiek, ruimte, energie en muzikaliteit. Ü. is een intiem en dansant duet dat zal fluctueren tussen tumult en sereniteit. ‘Onder een speels en humoristisch oppervlakte gloort een ingenieus en energiek patroon van wervelende dansers.’ Aldus het Juryrapport van de BNG Bank Dansprijs.

Essential Rights – Fernando Troya

In Essential Rights legt Fernando met drie mannelijke dansers een wereld bloot waarin veel uit te vechten valt. Kameraadschap tegenover verraad, conflict tegenover toenadering, sportiviteit tegenover vertwijfeling. Een grimmig, fysiek trio dat zich stapsgewijs prijsgeeft en dat de toeschouwer een parcours voorschotelt waarin je niet anders kunt dan meegaan en meevoelen.

ENGEL – Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter

Is het circus of is het dans? De één acrobatisch danser, de ander een dansant acrobaat. Samen leggen ze nieuwe betekenislagen bloot in de motoriek van de ander. ENGEL is een dans- en circusvoorstelling over de innerlijke strijd waaraan we iedere dag zijn blootgesteld. De voorstelling is geïnspireerd op de dichtbundel Stof dat als een meisje van Toon Tellegen.

Na afloop van de voorstelling wordt het publiek, onder het genot van een drankje, uitgenodigd op het podium om na te praten met de choreografen en dansers. DansClick is een ware ervaring voor zowel het publiek als de makers.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl