Een voorstelling over hoop, moed en (on)geloof

Foto: Theater Ins Blau

Kinderen van Aleppo volgt het verhaal van drie studenten die de straten opgingen voor meer vrijheid in Syrië. Allen met eigen beweegredenen, allen met een eigen verhaal, maar wel met één doel. Vrijheid! In een persoonlijke monoloog vertelt George Elias Tobal het verhaal van deze vreedzame vrijheids-strijders. Ter ere van het 70-jarige bestaan van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF halen zij deze voorstelling op 10 december naar Theater Ins Blau.

Nadat de vreedzame demonstraties in Syrië uitmondden in een allesvernietigende burgeroorlog werd “Wat hebben we verkeerd gedaan?” de kernvraag van de activisten die de Arabische lente in Syrië begonnen. Met niet meer dan spandoeken, megafoons en vrijheidsleuzen trokken studenten de straat op voor meer vrijheid; dít was de lente waarop zij hadden gewacht. Waarop zij zo lang hadden gehoopt.

Kinderen van Aleppo schijnt licht op de Syrische revolutie van binnenuit vol absurditeit en ongeloof, doch met humor. De voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen van de studenten die betrokken waren bij de eerste protesten.

Deze voorstelling is een initiatief van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.

Het UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Gouden Kalf-winnaar George Tobal, tijdens zijn studie aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie zelf begeleid door het UAF, is lovend: ‘Het UAF stimuleert mensen en helpt dromen verwezenlijken’ .

Na afloop van de voorstelling is er een Q&A met George Tobal en de Syrische studente Siham Atassi (Universiteit Leiden). De avond wordt (mede)mogelijk gemaakt door Studium Generale Leiden en J.F.V. Grotius. De opbrengst van de avond komt ten goede aan UAF.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl