Een ontregelend sprookje met scherpe tanden

Foto: Theater Ins Blau

Zaterdag 15 december is het eindelijk zo ver: de voorstelling Vieze Vuile Rotstreken van Abbing&Hofman komt naar Theater Ins Blau. Map Albatros is een onverwoestbare heldin in deze heerlijk ontregelende voorstelling met een stoet vreemde personages en smeuïge taal.

Voor iedereen die wel eens een vieze vuile rotstreek heeft uitgehaald of is overkomen.

In een dal hier ver, ver vandaan, is iedereen erop uit om Map uit haar mooie Atlaswinkel te bonjouren. Een man met een moeilijk geföhnd kapsel wil van de winkel een authentiek biercafé maken. De Ambtenaar van de Jeugdzorg klopt steeds harder aan de deur. En dan is er ook nog een huilend spook dat haar ’s nachts wakker houdt. Maar Map laat zich niet zomaar wegsturen! Met een grote dosis snode plannetjes en sluwe listen slaat ze terug en verdedigt ze wat haar dierbaar is…

Maar hoe kan je alsmaar sterk zijn als je helemaal alleen bent? Map heeft toch zeker ook recht op een beetje liefde en iemand die aardig tegen haar doet?

Vieze Vuile Rotstreken is een heerlijk ontregelende voorstelling met een onverwoestbare heldin, een stoet vreemde personages en smeuïge taal. Voor iedereen die wel eens een vieze vuile rotstreek heeft uitgehaald of is overkomen.

Makers

Abbing & Hofman zijn een nieuw duo dat gloednieuwe theaterteksten maakt voor jeugdtheatervoorstellingen. Ze maken fantasierijke voorstellingen waarin kinderen, held, dader en slachtoffer zijn en grote mensen onbetrouwbare wezens. Vieze Vuile Rotstreken is de eerste voorstelling onder de naam Abbing&Hofman en met behulp van de inspiratie van Roald Dahl komt deze voorstelling tot stand:

“Met Vieze Vuile Rotstreken willen we een vet avonturen verhaal maken”

Reserveringen www.theaterinsblau.nl