Waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt

Foto: Theater Ins Blau

Op de laatste Blue Monday van 2018, presenteert Theater Ins Blau Booi Kluiving met zijn voorstelling KEK. In dit stuk probeert hij te achterhalen waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt. Nieuwsgierig? Kom dan maandag 17 december naar deze multidisciplinaire voorstelling over de dubbelzinnige verhouding van de jonge generatie met het internet.

Vanuit de frustratie over de Amerikaanse verkiezingen, dook theatermaker Booi Kluiving als alterego Anon onder in de rechtse internetsubcultuur. Langzamerhand wordt hij er steeds meer ingetrokken en is hij het steeds vaker oneens met de ‘linkse bubbel’ waarin hij zich gewoonlijk begeeft.

Waarom is het grappig om op Trump te stemmen? Wat gebeurt er als je van alles een grap maakt? Waarom is het leuk om fakenews te produceren? Waar rechts in Amerika vaak werd vertegenwoordigd door oudere conservatieve mannen blijkt er nu een groep jongeren op het internet te zijn opgestaan die vaak voor de grap hun extreem rechtse ideologieën verspreiden. Maar wat gebeurd er als die grap de werkelijkheid wordt?

Anon raakt zo verzeild in deze wereld dat hij niet meer weet of hij de grappen maakt om te provoceren of dat hij echt extreemrechts aan het worden is. Totdat hij voor een keuze komt te staan en verantwoordelijkheid moet nemen voor de gevolgen van zijn acties.

De voorstelling KEK is geschreven door Booi Kluiving (vierdejaars ArtEZ Toneelschool) en wordt uitgevoerd door hem en danseres Sara Miguelote (derdejaars ArtEZ Dans). Voor de voorstelling heeft Booi samen met acteur en schrijver Tom Jansen (Vox Populi, SCHADE/schade) een maand lang in Frankrijk geschreven. Het resultaat hiervan is op maandag 17 december te zien in Theater Ins Blau.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl