Hallo Familie: Over ouders en andere wonderlijke wezens

Foto: Theater Ins Blau

Op zaterdag 19 januari speelt Maas Theater en Dans de familievoorstelling Hallo familie in Theater Ins Blau. Een dromerige dans- en theatermix maakt van Hallo familie een wonderlijk warme voorstelling, een cartooneske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Via de ogen van een kind zie je een familie die steeds vreemder en vrolijker wordt.

Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kan niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met poppen die tot leven komen, een woeste zee in je slaapkamer en een buurman die verandert in een ijsbeer. En wie is toch dat groene mannetje? Hierna ga je heel anders naar je familie kijken.

Regisseur Moniek Merkx over Hallo familie

“Ik ga een echt kind en een echte oma centraal stellen en dat zijn dan vervolgens de enige normale mensen op het podium. Alle ouders, ooms en tantes ga je zien via een bizarre bril. Ze worden steeds wonderlijker, vreemder, carnavalesker. De voorstelling is een uitnodiging om die hele normale mensen die je dagelijks om je heen hebt, eens totaal anders te zien.”

Oma’s en kinderen spelen mee

Naast zeven professionals speelt er in elke stad een echte oma en een echt kind mee. Naast een kerngroep van oma’s en kinderen die vaker spelen, zijn er dertien steden in de tournee waarbij er een kind uit die stad meespeelt. In Leiden wordt de oma gespeeld door Dorien Folkers en het kind door de Leidse Merle Veldt. Extra bijzonder dus.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl