B & K 4ever: Wreed waargebeurd liefdesverhaal

Foto: Theater Ins Blau

In B & K 4ever van Øystein Johansen / Bunnyhead Productions wordt het menselijke instinct en de hang naar wreedheid onder de loep genomen. De focus ligt op de mechanismes van plezier en lust die verbonden zijn met het ervaren en toebrengen van pijn en op de machtsrelaties die hierbij tot stand komen. Op woensdag 6 februari is deze voorstelling te zien in Theater Ins Blau.

B & K 4ever is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van seriemoordenaars Paul Bernardo en Karla Homolka (Toronto, Canada). Voor de buitenwereld waren Paul en Karla het perfecte koppel. Amper drie maanden nadat ze elkaar leerde kennen begon het stel aan een reeks gruwelijke verkrachtingen en moorden. Ze namen al hun daden op. Dit filmmateriaal zou later een belangrijke rol spelen in hun veroordeling. Tot op de dag van vandaag stelt Paul dat hij nooit iemand heeft vermoord.

Øystein Johansen onderzoekt in deze voorstelling de machtspelletjes tussen de mensen die bij deze gruwelijke daden betrokken waren: Paul, Karla en het slachtoffer. Hoe kan iemand controle krijgen over iemand anders en wat gebeurt er wanneer de zoektocht naar macht allesoverheersend wordt?

De maker

Øystein Johansen (1982) groeide op in het kleine, sprookjesachtige dorp Heidal in Noorwegen. Een rustige plek met veel natuur en oude huizen met gras dat op de daken groeit. Als gevolg van het opgroeien in zo’n dorp, ervaarde Johansen een grote mate van isolatie. De rode draad in zijn werk is dan ook een fascinatie voor isolatie en menselijk instinct. De Top Naeff jury noemde zijn werk niet alledaags, intelligent en komisch, maar van het absurde en angstaanjagende soort.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl