Leids Cabaret Festival introduceert Studentenjuryprijs

Foto: Redactie Leiden

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival (LCF) introduceert dit jaar voor het eerst een Studentenjuryprijs. De prijs wordt tijdens de finale, op zaterdag 16 februari in de Leidse Schouwburg, uitgereikt door vier studenten van verschillende Leidse studentenverenigingen: L.S.V. Minerva, A.L.S.V. Quintus, L.V.V.S. Augustinus en SSR-Leiden.

Naast de studentenprijs is er zoals elk jaar ook een jury -en publieksprijs.

Studentenprijs

De vierkoppige jury reikt de Studentenprijs uit aan één van de acht festivaldeelnemers. Daarbij letten zij vooral op welke deelnemer onder studenten de hoogste ogen zal gooien. De winnaar gaat naar huis met een optreden t.w.v. €1.000,- op de studentenvereniging waar het festival ooit in 1978 ontstond; Augustinus. De winnaar zal daar een optreden geven tijdens de Leidse introductieweek voor studenten, de El Cid week.

De studentenprijs wordt uitgereikt door de studentenjury: Imme van der Leij (L.S.V. Minerva), Camilla de Koning (A.L.S.V. Quintus), Willeke Deddens (L.V.V.S. Augustinus) en Eline Donkersloot (SSR-Leiden) en is mede mogelijk gemaakt door Leidenaar Jochem Myjer (‘Meiers van Myjer’).

Studenten konden zich eerder via hun vereniging aanmelden en zijn geselecteerd op basis van hun voorliefde voor cabaret / comedy. Het LCF vindt het leuk om weer een beetje ‘back to the roots’ te gaan op deze manier. Het is voor de deelnemers leuk om gewogen te worden door professionals uit het vak, maar we willen hun generatiegenoten er ook zeker bij betrekken.

Jury -en publieksprijs

De juryprijs wordt uitgereikt door een vakjury. Dit jaar bestaat deze uit Erik Vermeulen (redacteur theater, muziek, culinair bij DWDD), Lieke Jordens (programmeur Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw de Vereniging), Joy Kreiken (assistens programmeur Zwolse Theaters) en Steven Peters (dramaturg en voormalig programmeur Stadsschouwburg Utrecht). Zoals elk jaar is er ook een publieksprijs, welke wordt bepaald door het publiek op de finale.