Dans en de ontwikkeling van het brein op een Blue Monday

Foto: Theater Ins Blau

Sinds enkele jaren weten we dat je hersenen pas volledig ontwikkeld zijn rond je vijfentwintigste. Tot dan heb je een excuus om te zoeken, worstelen, afbreken en weer opbouwen. De dansers van het dansgezelschap Teddy shouldn’t smoke laten op maandag 18 maart om 20:30 uur in ‘Black Dog’ zien, hoe een leven eruit ziet met een brein dat nog in ontwikkeling is.

In de Blue Monday dansvoorstelling Black Dog zal het dansgezelschap van Marijke de Vos een interactie, dan weer een confrontatie aangaan met elkaar, het decor en de muziek. Moderne dans, beeldende kunst en elektronische muziek komen in Theater Ins Blau samen in een performance vol chaos, destructie en heftig verlangen. De puberteit ontgroeien is als wakker worden uit een hormonale bad trip. Omdat we allemaal ervaringsdeskundigen zijn, doen we de worsteling van jonge mensen snel af als groeipijn. Maar, soms is er meer aan de hand. Is het “gewoon de leeftijd” – of is het niet zo simpel?

Black Dog is een voorstelling over adolescentie, voor en door volwassenen. Bemachtig snel je (studenten/CJP)ticket voor 18 maart.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl