LAFV wint 3e prijs bij landelijke competitie Fotoclubs

Foto: Andor Kranenburg / LAFV

De LAFV heeft bij de jaarlijkse wedstrijd van de landelijke Fotobond maar liefst 5 bronzen en 1 zilveren ‘sticker’ in de wacht gesleept, wat haar een fenomenale 3e plaats heeft opgeleverd.

De hoogst scorende (zilver) is het prachtig belichte, duistere portret van Andor Kranenburg. Het brons was voor Joost Wensveen, Evert Jan Westera, Cynthia van der Brugge, Boudewijn Swanenburg en Henk-Jan Hoogenberk. De hele serie is tot 30 maart te zien in een pop-up expositie bij BplusC – Bibliotheek Nieuwstraat,

Aan de Bondsfotowedstrijd deden dit jaar 164 fotoclubs mee. Iedere club selecteert hiertoe 10 foto’s van haar leden. De driekoppige jury had daarmee 1640 foto’s te beoordelen, in alle genres van de fotografie. De jury had volgens het juryrapport een voorkeur voor de foto’s “die meer te vertellen hebben, die afwijken van het geijkte, een beetje schuren, een idee bevatten, suggestief werken, surrealistisch verbeelden, aan het denken zetten, ontroeren; kortom die verrassen door onderwerpkeuze en vormtechnische uitwerking”. De ‘zilveren’ foto, maar ook de andere foto’s uit de serie, voldoen daar zeker aan, aldus het jurycommentaar.

De LAFV scoorde de afgelopen paar jaar ook al goed bij deze wedstrijd. In 2018 jaar werden 3 bronzen stickers en landelijk een 15e plek behaald. In 2017 was LAFV-er Joost Wensveen zelfs landelijk winnaar en scoorde de club met goud, zilver en brons in totaal een 9e plek.