100 jaar Bauhaus in Theater Ins Blau

Foto: Theater Ins Blau

Al eeuwenlang draaien mannen en vrouwen om elkaar heen, op zoek naar een verbinding vanuit balans, gelijkheid en kracht. Choreografe Nicole Beutler vroeg zich af hoe we dat eigenlijk aanpakken. Op vrijdag 12 april om 20:30 uur kan het werk van choreografe Nicole Beutler in Theater Ins Blau worden bewonderd tijdens 4: Still Life.

2019 Is het jaar van Bauhaus en dit laat Theater Ins Blau niet onopgemerkt voorbij gaan. De principes van Bauhaus, de beeldende kunstbeweging uit het begin van de 20e eeuw, vormen in de dansvoorstelling 4: Still Life namelijk een belangrijk uitgangspunt. De geometrie van vierkant, cirkel en driehoek zijn de leidraad voor deze muzikale en beeldende compositie. Nicole Beutler dook in de dansgeschiedenis en destilleerde daaruit de essentiƫle bouwstenen van het dansduet tussen man en vrouw.

We zien paringsrituelen, versmelting en gevecht. Het is een compositie van vijf bewegende stillevens; een dans van de ruimte, een bijzondere hofdans, een ritueel en een ‘Lichtspiel’.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl