FAT Nieuw Leids Theaterfestival

Foto: FAT Leiden

Theater Ins Blau en Theater de Generator organiseren drie daags festival: Het Festival van het Andere Theater. Met de organisatie van dit nieuwe festival heeft Leiden er een spraakmakende 3-daagse theaterbelevenis bij.

Tijdens het FAT zal zowel het publiek dat nog nooit een theater van binnen heeft gezien, als traditionele theaterbezoekers, nieuwe vormen van theater ervaren. Met scherpe voorstellingen wordt de rand van theater opgezocht, tot het punt dat men zich afvraagt: “is dit nog wel theater?”. Men zal bijzondere voorstellingen ontdekken en uitdagende makers ontmoeten. Het publiek krijgt hierbij een actieve rol en daarmee ook een stuk verantwoordelijkheid.

Het FAT zal op 7 locaties in Leiden plaatsvinden op 30, 31 mei en 1 juni 2019. Uiteraard zijn er voorstellingen in Theater Ins Blau en in Theater de Generator, maar er worden ook onverwachtsere plekken aangedaan zoals: Het Rembrandtpark, het APAC-gebouw naast de Hortus, het 5-meiplein, de studio van Tribes Yoga & Dance en The Red Carpet Lounge. Het festival werkt samen met diverse Leidse partners zoals: Dansblok, PS | Jong van het PS | Theater en kunstenaarscollectief ROEM.

Initiatiefnemer Kees van Leeuwen van Theater Ins Blau: “Theater is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Theater neemt je mee. Jij ervaart zelf on het hier en nu wat theater voor jou betekent. Er is geen fout antwoord, want het is jouw antwoord.”

Initiatiefnemer Ioana Tudor van Theater de Generator: “Tijdens het FAT geven we het publiek de hoofdrol, door voorstellingen te programmeren die het publiek letterlijk onderdeel maakt van de voorstelling maar ook door in figuurlijke zin het publiek verantwoordelijk te maken voor wat ze zien.”

Het volledige programma is te zien op www.fatleiden.nl. Festivaldata: 30, 31 mei en 1 juni