Fotoexpositie ‘Lijnen en vormen in de stad’ bijSijthoff

Foto: Henk Jan Hoogenberk / dse Amateur Fotografen Vereniging

Fotografen zijn altijd op zoek naar lijnen, vormen en bijzondere perspectieven. Voor architectuur-fotografen geldt dat wel in het bijzonder. Een strakke of juist speelse lijnvoering laat het gebouw op de foto in volle glorie stralen, of maakt dat er een interessant samenspel ontstaat.

Op uitnodiging van Sijthoff Cultuur exposeert de LAFV van 11 mei t/m 1 juni in de Cultuurzaal met een serie architectuurfoto’s. Dit naar aanleiding van het actuele thema van Sijthoff, ‘De kunst van de vorm’.

De uitnodiging was een kolfje naar de hand van de LAFV-werkgroep Stedelijke Verkenning, die zich precies met deze tak van sport bezighoudt. De leden gaan geregeld met elkaar op pad, maar fotograferen natuurlijk ook individueel en op reis. In de loop der jaren is zo een mooi gezamenlijk oeuvre opgebouwd.

Op de geëxposeerde foto’s speelt de compositie de hoofdrol. De ene keer gaat het puur om de vorm en wordt ingezoomd tot abstracties, de andere keer krijgt het samenspel de nadruk en blijft de omgeving in beeld. Vaak gaat het om moderne of zelfs spectaculaire architectuur, maar ook oudere gebouwen en alledaagse plekken leveren soms verrassende composities op. Het fotografenoog ziet alles en staat nooit stil.

Deelnemende fotografen: emmy de Bart, Cynthia van der Brugge, Astrid van Dijk, Roberto Donadio, Henk Jan Hoogenberk, Bojana Jokanovic, Marijke de Jong, Frans Moquette, Wim van Oordt, Boudewijn Swanenburg, Jowan Zonneveld, Yu Hua Yeh.

Lijnen en vormen in de stad

  • 11 mei – 1 juni 2019
  • Sijthoff Cultuur
  • Douzastraat 1b, Leiden