Japanmuseum SieboldHuis organiseert twaalfde Japanmarkt

Foto: Japanmuseum SieboldHuis

Zondag 9 juni is van 12.00 tot 17.00 uur de twaalfde editie van de jaarlijkse Japanmarkt, georganiseerd door Japanmuseum SieboldHuis. De markt is ontstaan ter herinnering aan het bezoek van de Japanse keizer aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg in 2000.

Het Leidse Rapenburg en de Groenhazengracht zullen ook dit jaar weer bruisen van de Japanse kunst en cultuur. Wandel langs ruim 80 verschillende kraampjes met onder meer bonsai-boompjes, prenten en kimono’s. De populaire Japanse cultuur is vertegenwoordigd met manga, anime en Cosplay. Op het Foodcourt worden verschillende verse gerechten bereid. Proef bijvoorbeeld takoyaki, gyoza, sushi of een glaasje sake.

Opening

Om 12.00 uur opent directeur Kris Schiermeier van Japanmuseum SieboldHuis samen met de Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata en wethouder van Cultuur van gemeente Leiden Yvonne van Delft de twaalfde Japanmarkt.

Breng tijdens de markt ook een bezoek aan Japanmuseum SieboldHuis, de organisator van de markt. Volg een rondleiding door de tentoonstelling ‘Japans naakt’ of bekijk de vaste tentoonstelling met de bijzondere verzameling van Philipp Franz von Siebold. Voorkom wachtrijen bij het museum en koop uw toegangsbewijs vooraf via de website: www.sieboldhuis.org

In de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden zijn tussen 12:00 tot 17:00 uur verschillende Japanse vechtsporten te zien. Op de Groenhazengracht geven festivaldansgroep Raiden Yosakoi en taikogroep Pure Percussion meerdere optredens.