Geef je op of: ‘Rebound’?

Foto: Theater Ins Blau

Na een succesvol tournee met de voorstelling Speak Up! keert choreograaf Alida Dors op 22 mei om 20:30 uur terug naar Theater Ins Blau met haar nieuwste urban dansvoorstelling ‘Rebound’. Zes dansers en een live muzikant onderzoeken de thema’s ‘veerkracht’ en ‘identiteit’. Heb jij de veerkracht om, wanneer alles je is afgenomen, jezelf opnieuw te hervinden en hoe doe je dat?

We zien zes dansers ingesloten door muren in een anonieme ruimte. In deze verstikkende situatie zijn zij tot zichzelf en elkaar veroordeeld. Zichtbaar gestript van wat hun een sociale identiteit geeft ontstaat een onderzoekende dans. Hoe laat je eigenlijk zien wie je bent, wanneer veel van wat je een identiteit geeft weg valt en het woord geen waarde meer heeft?

Alida neemt Rebound (2005) van Conny Janssen als vertrekpunt. Net als Conny onderzoekt Alida het thema ‘veerkracht’ en geeft daar met de toevoeging van het thema ‘identiteit’ haar eigen draai aan. In een rauwe en tegelijkertijd fijngevoelige voorstelling wordt de rek van de mens om door te zetten voelbaar.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl