Het vermoeden van Poincaré

Foto: Theater Ins Blau

Kruijver en Bunschoten zijn als theatermakers en spelers opgegroeid in de traditie van het vervreemdend, absurdistisch toneel. En ook in hun eigen repertoire werd het absurdisme nooit geschuwd. Met ‘Het vermoeden van Poincaré’ brengen zij op 25 mei om 20:30 uur in Theater Ins Blau hun interpretatie van dit toneelgenre voor het voetlicht.

Jules Henri Poincaré was een Frans wiskundige en wetenschapsfilosoof. Een bewijs voor het naar hem vernoemde vermoeden is tot op de dag van vandaag niet geleverd. Niet zozeer het vermoeden van Poincaré zelf, als wel het onvermogen om een vermoeden met behulp van taal te doorgronden is de inspiratiebron van Het Volk voor dit door hen zelf geschreven toneelstuk.

In de voorstelling zijn twee heren door hevige sneeuwval tot elkaars aanwezigheid veroordeeld. Ze worden gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip. Met onder meer een spontane pas de deux van de heren op muziek en poëtische teksterupties trachten zij het gedwongen samenzijn draaglijk te houden.

Reserveringen www.theaterinsblau.nl