Zie het werk van het talent van de toekomst

Foto: Theater Ins Blau

Van 25 t/m 26 juni 2019 kun je in Theater ins Blau het Jonge Makers Festival bezoeken. Onder het motto “Zie het werk van het talent van de toekomst!” zijn er verschillende voorstellingen.

Drie dagen lang zijn uiteenlopende voorstellingen te zien. De drie avonden beginnen om 20.30 uur.

25 juni 2019 – Jonge Makers Festival: Double Bill (+ verrassingsvoorstelling)

Dancecompany The Kitchen staat 25 juni met de voorstelling Double Bill in Theater Ins Blau als onderdeel van het Jonge Makers Festival. The Kitchen is het Leids dansgezelschap van choreograaf Jamie de Groot voor jonge dansmakers. Hij maakt film-achtige, dynamische en ritmisch sterke dansvoorstellingen met menselijke emoties, onderbouwt door de juiste muzikale atmosfeer. Op 25 juni toont het gezelschap 2 stukken: Stay (up) Date en Urban Castaway.

26 juni 2019 – Jonge Makers Festival: Heroes (+ verrassingsvoorstelling)

Het Jonge Makers Festival staat in het teken van nieuwe makers. Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac is hier één van. Hij maakte HEROES; een ode aan de vrouw, de heldin die gezien mag worden in al haar glorie. Hoe sterk kan een vrouw zijn zonder haar kracht te verliezen? In deze fysieke voorstelling wordt korte metten gemaakt met verwachtingspatronen rondom vrouwelijkheid.

27 juni 2019 – Jonge Makers Festival: MORPH

Voor het Jonge Makers Festival zijn verschillende theateropleidingen en pas afgestudeerden gevraagd om bijzonder eigen werk aan ons voor te stellen. Ook is er de mogelijkheid om de makers te ontmoeten. Op 27 juni presenteert Toneelschool ArtEZ (Arnhem) haar afstudeervoorstelling. MORPH is een afstudeervoorstelling waarin tien verre afstammelingen van de Olympische goden zich buigen over zonnewagens, drakentanden, het teruggrijpen naar vervlogen tijden, seksschandalen en de onontkoombaarheid van verandering.