Meet & greet met tv-tuinman Lodewijk Hoekstra in Noorderkwartier

Foto: Gemeente Leiden

Het Noorderkwartier in Leiden is een oude wijk waar hoosbuien relatief snel wateroverlast veroorzaken. Omdat het steeds vaker hevig regent, werkt de gemeente in het SPONGE2020 project samen met het hoogheemraadschap Rijnland en de bewoners aan het klimaatbestendig maken van de wijk.

Aanstaande zaterdag is tv-tuinman Lodewijk Hoekstra samen met het Leidse duo Tuinman & Tuinman aanwezig in de wijk om met bewoners in gesprek te gaan en adviezen te geven hoe ze hun tuin meer klimaatbestendig kunnen inrichten. Daarnaast zijn er drie gratis klimaatbestendige tuinontwerpen inclusief de aanleg te winnen, ontworpen door Lodewijk Hoekstra zelf. Ook kunnen bewoners deze ochtend tuintegels inleveren bij Tuinman & Tuinman in ruil voor gratis planten.

Sponge 2020

Leiden heeft een complexe opgave om de dichtbebouwde stad klimaatbestendig te maken. Dit kan alleen door intensieve samenwerking met partners, bewoners en bedrijven. Om dit goed op te pakken kan Leiden de kennis van andere steden met een gelijke opgave goed gebruiken. Door samenwerking in het SPONGE 2020 project verwerven we de kennis en ervaring die nodig is voor het bedenken van innovatieve oplossingen om zo goed mogelijk in te spelen op de klimaatverandering en daarmee Leiden bestand te maken tegen hevige regenval en hitte in de zomer.